Modulaire Re-integratietrajecten UWV

Is een re-integratietraject (Werkfit of Naar Werk) nog een te grote stap voor je? Maar wil je wel wat dichter bij de arbeidsmarkt komen? Dan is een modulair re-integratietraject wellicht de passende oplossing voor je.

UWV

Modulaire re-integratie

De Modulaire Re-integratie trajecten van het UWV zijn uitsluitend bedoeld voor kandidaten die een Wajong, WIA, WAO of Ziektewet uitkering ontvangen. JM Werkt voert ook deze diensten uit in opdracht van het UWV. Samen met een van onze ervaren re-integratiecoaches kijken we naar een passend traject en ondersteunen we je de gehele weg.
Er zijn een aantal Modulaire Re-integratietrajecten die afzonderlijk ingezet kunnen worden. Een modulair traject duurt maximaal 5 maanden (behalve Begeleiding bij Scholing).

Verschillende Modulaire Re-integratietrajecten bij JM Werkt.

Participatie interventie: Door verschillende persoonlijke gebeurtenissen in het leven kan het zijn dat er een afstand tot de arbeidsmarkt is gecreëerd. Als je dan nog niet klaar bent om een Werkfit of Naar Werk traject te volgen, kan de module Participatie interventie ingezet worden.

Bevorderen maatschappelijke deelname: Aan de slag gaan lijkt nog heel ver weg als je het (nog) moeilijk vindt om onder de mensen te komen. De module Bevorderen Maatschappelijke Deelname is bedoeld om jou verder te helpen. In de module: Bevorderen Maatschappelijke Deelname gaan we je helpen om jou stapje voor stapje weer deel te laten nemen aan de maatschappij. Daarin begeleiden we je zorgvuldig. We zoeken telkens de balans tussen wat je zelfstandig kunt en waarin je hulp nodig hebt. We helpen je, moedigen je aan en we dagen je uit.

In deze module zoeken we samen naar een dagbesteding waar jij gelukkig van wordt. Het kan zijn dat je een aantal uren vrijwilligerswerk gaat doen. Misschien vind je het leuk om te sporten of heb je een andere hobby die je samen met anderen kunt uitvoeren.

Het gaat niet zozeer om wát je doet: het gaat erom dat je in beweging komt en weer contacten maakt. Van alleen maar thuiszitten wordt niemand beter, tenslotte.

Begeleiding bij scholing: Om weer een stap dichter bij de arbeidsmarkt te komen is het soms nodig om weer de schoolbanken in te gaan. Wij kunnen je hierin begeleiden met de module: Begeleiding bij scholing. Als je studievaardigheden niet meer helemaal up-to-date zijn, of als privéomstandigheden het je moeilijk maken om je te concentreren op de les, dan is het een grote stap om een opleiding te gaan volgen. Toch is dat soms nodig als je weer aan de slag moet op de arbeidsmarkt.

De coaches van JM Werkt kunnen jou helpen om een opleiding te zoeken die het best aansluit bij jouw leerstijl en jouw persoonlijkheid. Tijdens de module: Begeleiding bij scholing helpen ze je om de discipline aan de dag te leggen die nodig is om naar de lessen te gaan en je huiswerk te maken.

De verschillende re-integratiediensten zijn los van elkaar in te zetten. Het doel is om jou weer in beweging te brengen.

Meer informatie?

Heb je nog vragen of wil je een gesprek aanvragen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!