Werkfit traject via UWV

Na een doorverwijzing van het UWV kunnen we je bij JM Werkt helpen bij het werken aan je re-integratie. Dit kan o.a. door middel van een Werkfit maken traject. In principe volgt er altijd eerst een zogenaamd “klikgesprek” en pas daarna besluit je of jij in traject wilt bij ons.

Werkfit traject

Voor wie is het Werkfit traject?

Werkfit maken is een re-integratiedienst voor mensen met arbeidsvermogen die op dit moment een arbeidsongeschiktheidsuitkering (WIA/WGA, Wajong, WAO of WAZ) ontvangen. Of voor mensen die een Ziektewet-uitkering van het UWV ontvangen. 

Het Werkfit-traject is erop gericht om jou (weer) fit te maken voor werk. De duur van de begeleiding hangt af van jouw situatie. Je krijgt maximaal 18 maanden begeleiding.  

Hoe ziet een Werkfit traject eruit

 • Een Werkfit maken-traject is altijd op maat. Dat betekent dat de coach van JM Werkt met jou aan de slag gaat om te kijken wat je nodig hebt om weer te kunnen gaan solliciteren.

  Misschien zie je er tegenop om aan de slag te moeten. Onze jobcoach helpt je met de drie kerncompetities die een Werkfit maken-traject volgens het UWV zou moeten bevatten:

  1. het verbeteren van je persoonlijke effectiviteit;
  2. het in beeld brengen van je arbeidsmarktpositie
  3. het versterken van je werknemersvaardigheden.


  Soms lukt het al om tijdens een Werkfit traject en passende werkplek te vinden maar dat is niet het hoofddoel. Als je een Werkfit traject succesvol hebt afgerond kan er een vervolgtraject (Naar Werk) ingezet worden. Ook dit traject kunnen wij verzorgen en het voordeel is dat je dan meestal ook met dezelfde coach aan de slag gaat. 

De voordelen van het Werkfit traject

 • Ritme & Structuur
  Als je geen werk hebt kan het heel moeilijk zijn om ritme en structuur aan te brengen aan je dag. Tijdens het Werkfit maken traject ga je werken aan ritme en structuur.
 • Nieuwe kansen
  Tijdens het traject zul je merken dat er zich verschillende mogelijkheden voordoen en nieuwe kansen. Jouw coach zal je helpen deze zo goed mogelijk te benutten. 
 • Doorzettingsvermogen ontwikkelen
  Niet iedere dag zal altijd makkelijk en soepel verlopen. Wij geven jou handvatten om hiermee om te gaan. Problemen zijn er immers om op te lossen. 
 • Perspectief
  Wij helpen je met het zoeken naar een doel en het vinden van motivatie om hier naartoe te werken. 
 • Zelfvertrouwen
  Samen met je coach ga je aan de slag met jouw eigenwaarde. We leren je om positief naar jezelf te kijken en te waarderen. 
 • Zelfontwikkeling 
  Iedere kleine stap is er een. Wij helpen je bij het vinden naar een positieve modus en vertrouwen in grote uitdagingen. 

Meer informatie?

Heb je nog vragen of wil je een gesprek aanvragen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!