Naar Werk traject

Ben je na ziekte of arbeidsongeschiktheid meteen klaar om weer aan het werk te gaan, maar lukt het je niet om zelfstandig een baan te vinden? Dan kun je gebruik maken van het Naar Werk traject. Eén van onze coaches helpt je dan bij het vinden van de juiste vacatures en met solliciteren.  Desnoods gaan we samen met je mee op gesprek bij een werkgever!

Samen kijken we naar jouw mogelijkheden. JM Werkt gelooft dat er voor iedereen een passende werkplek is.

Naar werk

Voor wie is het Naar Werk traject?

Het Naar Werk traject is voor kandidaten met een ZW, WIA, WAO, Wajong of WAZ uitkering. Ook indien je minder dan 35% arbeidsongeschikt bent verklaard en een WW uitkering ontvangt kom je in aanmerking voor een Naar Werk traject. Meestal heb je al voorafgaand aan dit traject een Werkfit maken traject succesvol afgerond en ben je nu echt toe aan de stap naar betaald werk.

Het Naar Werk traject ziet er als volgt uit:

  1. We starten altijd met een klik-/intakegesprek waarin we jou beter willen leren kennen. Dit gesprek kan bij ons op kantoor plaatsvinden maar het is ook mogelijk dat we naar jou toe komen. We bespreken wat je kwaliteiten zijn maar ook waar je minder enthousiast van wordt. 

  2. Samen met een coach gaan we je CV eventueel aanpassen en vervolgens gaan we samen op zoek naar vacatures waar je op kunt reageren. We helpen je bij het opstellen van een goede sollicitatiebrief en bereiden je goed voor op het sollicitatiegesprek. Ook gaan we mee op gesprek bij de werkgever als jij dat graag wilt.

  3. Indien nodig regelen we een proefplaatsing bij een potentiële werkgever. Je krijgt dan 2 maanden de tijd om (met behoud van uitkering) te kijken of de functie iets voor jou is en of dit werk goed bij je past. JM Werkt regelt het papierwerk voor je. 

  4. Als alles goed gaat en als jij en de werkgever tevreden zijn krijg je een contract. Indien nodig begeleiden we je hierna ook nog door middel van jobcoaching. Dat kan overigens alleen als je een Wajong uitkering hebt of als het UWV specifiek heeft bepaald dat je recht hebt op jobcoaching.

Een Naar Werk traject duurt maximaal 9 maanden

Meer informatie?

Heb je nog vragen of wil je een gesprek aanvragen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!