Praktijkassessment:

Door verschillende omstandigheden kan het zijn dat je voor langere tijd uit de running bent. Hierdoor weet je niet waar je staat in de arbeidsmarkt en wat je wel en niet kunt.

Voor wie

Als je voor een langere tijd niet hebt gewerkt, door bijvoorbeeld een ziekte of beperking, is het een grote stap om weer aan het werk te gaan. Wat vind je leuk? Wat zijn jouw competenties en waar sta je in de arbeidsmarkt? Dit zijn vragen waar je dan over moet gaan nadenken.

Voor kandidaten met een Wajong, WIA, WW of Ziektewet uitkering van het UWV kunnen wij dan de re-integratiedienst Praktijkassessment inzetten.

Leren in de praktijk:

Een Praktijkassessment is altijd op maat. Je krijgt een persoonlijke coach van JM Werkt toegewezen die met jou aan de slag gaat in het traject.

Tijdens het Praktijkassessment gaan we samen, jouw kwaliteiten en vaardigheden in kaart brengen. Dit gaan we doen door middel van (persoonlijke) gesprekken en eventuele testen. Tijdens deze gesprekken zullen wij je ook leren de risico’s en hindernissen op tijd te herkennen en gaan we na hoe je deze het best kunt oplossen.

We gaan in overleg met jou en het UWV op zoek naar een werkervaringsplek tijdens het Praktijkassessment. Onder deskundige begeleiding van de coach kan je alvast werkritme en relevante werkerving opdoen.

Op deze manier kunnen wij goed onderzoeken waar jij werkelijk staat en kunnen wij jou tips geven bij jouw ontwikkelpunten.